Badetassen Logo

presenterer -og veileder deg til norges beste bade -opplevelser, uansett hvor du er.

hvem er badetassen

badetassen er en bøye- og tjeneste, som automatisk måler badetemperatur rundt om i hele norge. vi har gjennom flere år utviklet en unik bøye og tilhørende sensorteknologi som automatisk måler og sender data til vår skyløsning. vår sensorteknologi er i kontinuerlig utvikling, og etter hvert kommer også andre målinger som blant annet kan koples til biologisk mangfold og vannkvalitet.

hvem er badetassen

hvorfor er vi opptatt av temperaturen i havet?

vårt primære mål er, at vi kopler havet til livet ditt, samtidig som vi støtter den miljømessige transformasjonen verden trenger. det er flere grunner til at vi er opptatt av temperatur og datafangst i havet. havtemperaturer en nøkkelkomponent i jordens klimasystem, og endringer i disse temperaturene kan ha vidtrekkende konsekvenser for klima, økosystemer og samfunn over hele verden. derfor er overvåkning og forståelse av havtemperaturer av avgjørende betydning for å håndtere klimaendringer og bevare planetens helse. vi ønsker å tilrettelegge for gode badeopplevelser året rundt. bading er ikke bare en forfriskende og avslappende aktivitet, det har også mange positive helseeffekter. enten du foretrekker å svømme i havet, en innsjø, et basseng eller til og med et badekar, kan regelmessig bading gi deg en rekke fordeler for både kropp og sinn. så, neste gang du vurderer å ta en dukkert, husk at bading ikke bare er en morsom aktivitet, det er også en flott måte å styrke helsen din på, både fysisk og mentalt. så hopp i vannet og nyt alle fordelene det har å tilby!

hvorfor er vi opptatt av temperaturen i havet?

hvordan måler badetassen temperaturene i vannet?

i de fleste tilfeller har temperatur i vann frem til nå blitt målt manuelt. dette er ikke lenger nødvendig hvis en bruker teknologi fra badetassen. på hvert målepunkt settes det ut en bøye hvor det er ca. 3 meters dybde. selve målingen skjer ca 60 cm under havoverflaten. for å kunne gi en nøyaktig temperatur benytter vi sensorer av høy kvalitet med lang levetid. det foretas målinger minimum 1 gang per time, døgnet rundt. overflatetemperatur eller badetemperaturen er hovedsakelig påvirket av lokale forhold. om sommeren er det solen som varmer opp vannet, men samtidig kan vind ødelegge gode badetemperaturer. hvis en har hatt fint vær over en periode med mye sol og har oppnådd gode badetemperaturer, vil sterk vind kunne blande overflatevannet med det kaldere vannet som ligger dypere. ved fralandsvind, så driver det varme overflatevannet bort og bli erstattet med kaldere vann fra dypet. ved stor forskjell i temperaturen mellom overflatevannet og det som ligger 10–20 meter dypere, vil vindens påvirkning kunne endre badetemperaturen drastisk på noen få timer. drivende vann fra nære eller fjerne områder vil også påvirke badetemperaturen lokalt, men ikke i så stor grad som sol, vind og lufttemperatur.

hvordan måler badetassen temperaturene i vannet?